28 augusti 2013

Teak, teak, teak...

Idag postar jag ett inlägg som jag egentligen tänkte slänga ut för en månad sedan, precis när vi kommit hem från Danmark. Men annat har kommit emellan samt att min lilla digitalkamera har legat bortglömd och det var på den dessa bilder fanns. För bilder kommer det nu, var så säkra...
På Amager i något som jag skulle kalla för en nedlagd industribyggnad hittade vi verkligen en loppis som jag aldrig ska glömma. Teakmöbler i alla väderstreck, så långt ögat nådde och för första gången i mitt liv var jag riktigt, riktigt ledsen att vi inte var utrustade med ett tomt släp och en fet plånbok. För då hade jag shoppat loss!
Jag leker fortfarande med tanken att åka dit igen, handla på mig massor, och sedan starta loppisaffär här hemma...
Jag vet inte var prisnivån låg, det fanns inga prislappar på någonting. Och försäljaren uppmades man, via lappar lite här och var, att  ringa om man såg något av intresse. Och efterson jag ändå inte kunne handla något så ringde jag inte.
Här kommer min bildkavalkad, håll till godo...

Jag tycker att det kan vara knivigt att hitta fyra likadana stolar när man vill ha det. Här var det dussintals av varje...





Min favoritmöbel. Åh vad jag ville ta med den hem!




Några av alla speglar...



Ett skrivbord, någon?





Snyggaste stolen

Köksbord och matsalsbord. Säkert hundratals.



18 augusti 2013

Correns fototävling

Den lokala dagstidningen har fototävling där det gäller att visa upp sina bästa sommarbilder. Dessa tre bilder har jag valt ut bland mina och skickat in.
Nu har jag ju inte en susning till vinst, men det är ändå kul att visa upp sina bilder. kanske någon tycker att de är okej iallafall...

Kakan i rabatten


Tivoli i Köpenhamn

Körsbär i trädgården

Fototriss-så här ser det ut där jag är

 Senaste veckans väderlek har lämnat en helt annan luft efter sig och känslan säger mig att sommaren håller på att släppa greppet. Något jag välkomnar eftersom hösten är min absoluta favoritårstid.
Till hösten ska jag också börja en fotokurs för att kunna ta bättre bilder och helt kunna ta kommando över kamerans alla inställningar och möjligheter som jag har förstått att den har...
Kameran är ny för mig och ibland känns det som om den bestämmer över mig och inte tvärt om.
Men det ska vi ändra på, ser grymt mycket fram emot höstens kurs.

Idag bjuder jag på tre bilder tagna i trädgården igår, mellan två regnskurar och vädret var mulet.


 


Fler härliga fototrissar hittar ni här.

17 augusti 2013

Fröken Närke


Den här veckan har en ny landskapsdam slutit sig till sällskapet. Fröken Närke med gullvivior på kjolen.

Samlingen har nu växt till sju stycken, och jag tänker inte sluta leta förrän jag har allihopa!


11 augusti 2013

Helgens fynd

I fredags var jag förbi Hjärta till hjärta i Kisa. Jag var inte där på länge och det lär nog dröja innan jag går dit igen. Anledningen är deras prissättning. Eller rättare sagt, deras totala okunskap vad gäller prissättning. Hutlösa priser för saker som kostar en tia på andra ställen.

 Men det är klart, okunskapen gynnar ju oss köpare ibland! Jag hittade tex dessa två Kekkeritskålar för femton kronor stycket. Där hade de gått bet, men hade Iittalamärket varit kvar hade de säkert kostat hundra kronor stycket, det är jag säker på!

 En söt ugnsform fick också följa med hem därifrån. Har flera likadana fast i andra storlekar redan.
I lördags var jag en sväng till Djupdalens loppis. Och därifrån går man aldrig tomhänt. Billigt är det också!

Så fast jag bara tänkt spara på en av varje av Festivoljusstakarna kunde jag inte låta bli att köpa dessa två enringars. Inte när priset var tjugofem kronor stycket.

 En tysk hänkelvas i ungefär samma utförande som en golvvas jag redan har hittade jag också. Färgerna är ju förstås starkare, men i solljuset blev de så himla starka att jag mättade ner bilden lite. Eller rätt så mycket faktiskt när jag tänker efter (det är kul med photoshop!)

Och tänk, nu har jag trillat dit. Har länge spanat på Sunflowerljuslyktorna på loppisar men inte köpt nån. Jag har försökt att intala mig att jag inte ska börja spara på fler ljuslyktor, att jag har så det räcker. Men idag gick det inte längre, det här är min första, och fler lär det nog bli...
Är det förresten någon som kan tala om för mig hur många olika storlekar (och färger) det finns?

7 augusti 2013

Fröken Dalarna o lite till


Endast två dagar stod jag ut på jobbet efter semestern, sedan tog jag ledigt igen! Det gäller att inte jobba ihjäl sig i början, utan att mjukstarta, så resonerar jag.
Anledningen till ledigheten var att vi tänkt åka på Skänninge marknad, en stor marknad med mycket skit och krimskrams, precis som det brukar vara på marknader.
Ett och annat loppisstånd dyker också upp bland alla ballonger och hemkokta karameller. och där hittade jag idag fröken Dalarna. Ett mycket välkommet tillskott till landskapsfröknarna i min Tore Borgsamling.


Och även fast inte hela Sverige finns representerat ännu, så växer den sakta men säkert...
På den här marknaden står det alltid ett par och säljer reklamplanscher med gamla motiv fast i nytryck. Brukar alltid handla ett par stycken, kul att ha och byta med i ramarna i köket.
I år blev det dessa:
 
 

  Nu gäller det bara att välja vilka två som jag ska sätta upp. Vilka tycker ni?

3 augusti 2013

"Nya" oanvända gardiner

Trotsade det fina vädret, och begav mig på en loppistur till Vimmerby idag. Hittade många små loppisställen, köpte inte mycket, men på Erikshjälpen hittade jag en ouppackad gardinluft, precis lagom till köksfönstret hemma!
Tänk att den har legat i sin orginalförpackning i så många år, och ingen, inte ens den som köpt dem har packat upp och använt den.
Min man sa något om "att det fanns en anledning till att den legat ouppackad" när han fick se den i upphängd i köksfönstret. Tänk, jag förstår inte alls vad han menade...
Jag tyckte iallafall att det blev skitsnyggt, och får jag nu bara upp kornischen som jag tänkt ha i köket så blir det som pricken över i, eller vad tror ni?

Priset idag: 24 kr

Köpt på Domus. Priset då: 19:50