30 augusti 2012

Västervik


Vid helgens besök i Västervik var det loppis på torget på lördagen. Dit styrde jag naturligtvis kosan. Nu var inte utbudet av fynd så jättestort, men en dam som sålde gamla dukar fångade mitt intresse. Med mig därifrån hade jag ett gäng juldukar i härlig retrostil.
Och juldukar behövde jag ju verkligen...



På ett bord en bit därifrån tyckte jag mig skymta en VIT plåtbricka i en bekant design. Och vilken, lycka, jag hade sett rätt. Ni som kikar in här emellanåt vet ju vad det betyder...



Jo, att nu har jag NIO olika färger!

28 augusti 2012

Gåvor



Av allra käraste syster fick jag dessa två när vi träffades i helgen. Ljusstaken till vänster hade jag alldeles nyligen sett på Porslinans blogg, så tack vare henne vet jag att den är en Upsala Ekeby och heter Cornus. Formgivaren av Göran Andersson. Då den är helt omärkt hade jag helt gått bet på det annars.
Den blå skålen är också en Ekeby, men vad är det den heter? Kosmos dyker upp i mitt huvud, kan det stämma?
Fina är de iallafall båda två, och det är alltid så roligt när man får presenter :)

27 augusti 2012

Stenkul


Av en händelse hittade jag en ny blogg idag, en fotoblogg med en ny utmaning varje söndag. Man lägger ut tre bilder på angivet tema, länkar till sidan och vips är man med i gänget!
Jag älskar utmaningar.
Veckans tema är stenar, och här är mina tre bidrag:






Fler "stenrika" bidrag hittar ni här.
Helgen har tillbringats i vackra Västervik, och naturligtvis kunde jag inte hålla mig ifrån lite loppisbesök. Lite småfynd blev det som kommer att dyka upp på bloggen under veckan.

24 augusti 2012

Vad är det som är så speciellt med fredagar?

Ja, vad är det som är så speciellt med fredagar? Jag vet inte, men  infinner det sig inte en säregen känsla på just på fredagar som inte dyker upp någon annan dag i veckan? Harmoni och tillfredsställelse. Och den känslan finns redan på morgonen när man vaknar. På jobbet brukar jag uträtta bra saker på fredagar, tar tag i "surdegarna", stryker sak efter sak på att-göra-listan. Det är skönt, då känner man sig ännu mer nöjd när man går hem för dagen och tar helg.
Och tänk vilken bra fredag det blev för mitt i alla lönesamtal (30 stycken som ska vara färdiga i mitten på nästa vecka) hann jag faktiskt med ett loppisbesök på fikarasten!
Och här är fynden:



Två glas/efterrättsskålar. Vad är det de heter? Jag vet det, men det har alldeles fallit bort ur minnet. Jag har en brun sedan tidigare. Snygga är de iallafall. Och tio kronor styck är ju inget  pris att bråka om, eller hur?



En väggplatta i keramik (hur många har jag egentligen?) med två förälskade(?) katter. Tavlan är från Normans och påminner om en del andra grejor som jag har sedan tidigare... Den kommer att passa jättebra i vardagsrummet. Jag håller förresten på att greja om lite i bloggen. Tänkte ha flikar med det som jag samlar allra mest på. Då kommer en av flikarna att heta just Norrmans. Och en Tore Borg-flik blir det också garanterat.



Tre feta fåglar på en gren. Ytterligare en keramiktavla, vad förvånande! Denna är från Ninnie keramik.



En ryamatta hann jag få med mig också innan det var dags att styra kosan mot arbetet igen. Var jag ska ha den? Ingen aning! På golvet kanske.

22 augusti 2012

Dagens små fynd


Åkte iväg en sväng in till Linköping idag för att hämta mina terminalglasögon som legat färdiga hos optikern alldeles för länge. Jäktad var jag, men hade dock inte så bråttom att jag inte hann med ett snabbt besök på Erikshjälpen.


En saftkanna i Rörstrandsservisen Anemon. Passar bra till allt det bruna som finns i köksskåpen här hemma.


Denna magnifika tyska kruka fångade direkt mitt intresse. Klart att den skulle med hem! Som ni ser så står det rumtopf på den och det är en slags efterrätt från tyskland. Man blandar bär och frukt med rom och socker, sen får det stå och mogna till sig i ett antal veckor, man kan fylla på efterhand man plockar mer bär.
Vad jag är lite fundersam över är storleken på urnan, den rymmer säkert 5 liter, blir kopiösa mängder efterrätt... 


Ett fat märkt Figgjo Flint. Snygg färg och form och säkert väldigt användbart. Värt 14 kronor eller hur?



Även en ryakudde åkte ner i kundkorgen, de får man aldrig för många av, resonerade jag.


16 augusti 2012

Orkidéerna

Detta får bli ett inlägg med fokus på den senare halvan av bloggnamnet. Orkidéerna alltså. Fönstren är nästintill fulla härhemma, och jag ville visa hur snyggt en del av dem blommar just nu. Och flera är på gång...









14 augusti 2012

Luna


Köpte denna maffiga vas från Upsala Ekaby förra veckan. Efter en titt i botten ser jag att det är Mari Simmulson som är mamma till den. Serien heter Luna och denna vas med märkning 8059M är den största i serien.



Sedan tidigare har jag en skål (nr 8055M) i denna serie. Så nu får jag väl hålla ögonen öppna efter övriga delar. Har sett att de finns i en gul/brun färgställning också, och som jag tycker är ännu snyggare än den blå.

11 augusti 2012

Hemma från Stockholm

Jag kommer från ett litet samhälle där man hälsar på alla man möter och efter bara ett par sekunder i Stockholm insåg jag att, nej, det gör man inte här. Den artighetsfrasen kunde jag lika gärna lägga ner med en gång, det blev för jobbigt! Här tar man sig fram springandes med en stirrig blick riktad mot horisonten, eller ner i sin mobiltelefon. Nej vars, jag skojade bara, men tempot är definintivt högre än vad jag är van vid, och det tar ett tag att vänja sig vid att folk faktiskt springer fram hela tiden.
Sandra och jag hade en trevlig dag på söders höjder. Jag tror vi avverkade de flesta antikaffärer o loppisar på vår lista samt några till som vi bara sprang på. Nu insåg jag ju ganska snabbt att några prismässiga fynd gick knappast att göra här. Det var både en och två nollor mer på prislapparna där jämfört med här hemma.
Men oj vad ögongodis vi fick med oss hem! Och ögongodis är gratis! Min kamera låg naturligtvis kvarglömd hemma, annars hade detta inlägg varit fullt med bilder.
Bland annat höll jag att gå i spinn när jag hittade en helt gäng svampvaser på ett ställe, varav den ena var i form av golvvas!  Som tur var ska jag väl säga, så var priset på tok för saftigt, annars hade jag säkert släpat hem den på tåget! Jag ville verkligen ha den. Just nu står den högst upp på min vill-ha-lista.


Kan ni tänka er dessa som golvvas?
Köpte "snåljåpen" något då? Eller kom jag hem tomhänt och fyndlös efter en hel dag i Stockholms antikaffärer?
Jo, EN sak köpte jag. En mörkblå skinnväska. Jag är ganska kräsen vad gäller väskor. De får inte vara för damiga, inte för glansiga, inte för stora inte för små och inte för nya...
Alltså är denna helt perfekt för mig. Rymlig, men inte klumpig, absolut inte damig och glansig. Härligt sliten, och definintivt inte ny! Och jag är helnöjd!




9 augusti 2012

Trio, Solöga och lite till



I söndags var jag på loppisen som Slaka djurhem anordnar emellanåt. Det brukar vara en bra loppis, bra grejor och sedan går ju pengarna till djurhemmet, vilket känns bra och gör att man kan tänka sig att betala lite mer för det man köper än vad man normalt sett skulle göra. Det här fatet som jag hade med mig hem betalade jag tex 100 kronor för. Helt okej när jag vet att pengarna går till kattgodis! Naturligtvis var jag även inne på djurhemmet och besökte katterna, lite orolig för att jag skulle göra som förra gången då jag faktiskt hade just en katt med mig hem! Men jag stod på mig, jag fick hela tiden upprepa för mig själv att kattkvoten här hemma redan är fylld.



I veckan har jag även hittat en till Norrmanslykta att hänga i taket. Var nu den ska få plats utan att det ser "too much" ut, fast det kanske det gör redan...


Finns det plats för en till?



Två blå solöga för en tia stycket går man ju inte förbi, eller hur?



En liten samling har det blivit, men den är ingenting mot Lilladockans imponerande solögahylla. Den är magnifik, och jag är SÅ avundsjuk!
Imorgon ska jag, Sandra och Stina+kompis till Stockholm. Sandra och jag har bara ett mål: att hinna med så många retrobutiker vi bara kan. Vi har en lång lista på adresser som ska betas av, och det ska bli så kul!
Rapport kommer...


7 augusti 2012

Fotöljens nya kläder


Inte för att jag vill skryta eller på något sätt framhäva min förträfflighet. Men jag har upptäckt att jag är grym på att klä om möbler. Jag, min nyservade symaskin och häftpistolen - en oslagbar kombination!
Eller vad säger ni om fotöljen, omklädd i samma tyg som matsalsstolarna?



Innan omklädning

Och efter!
Men det är klart, skulle mitt arbete granskas av en tapetserare skulle jag kanske inte få godkänt. Jag har ingen aning om jag gör på "rätt" sätt.
Kanske skulle man gå en kurs till hösten, och lära sig det på riktigt...

4 augusti 2012

Vårt nya matrum


När Sandra flyttade hemifrån för ett tag sedan fick vi ett rum över. I detta rum placerade vi datorn o lite bokhyllor som tidigare varit placerade i den möblerbara halldelen/passagen som ni ser på bilden. Vi sa direkt att dit skulle vi försöka hitta en matgrupp att ha som ett bra komplement till köksbordet när vi har gäster. Men det "perfekta" bordet har låtit vänta på sig. För samtidigt som det skulle vara snyggt och kunna göras riktigt stort så skulle det vara skapligt billigt också.
Men så i tisdags fick vi napp. Ett bord och fyra stolar. Dagen efter hittade jag två till! Och när vi ändå var i farten slog vi till på ett teakskåp också som fanns inne i butiken. Stolarna hade ju naturligtvis olika tyger, men sitsen på de gröna var ändå så "sunkig" att de behövdes kläs om i vilket fall.



Och med det har jag slitit i två dagar. Med nytt tyg och stoppning blev stolarna som nya!
Jag har även köpt tyg så att det ska räcka till en fotölj som jag har. Den lär dock bli lite knivigare att klä om. Men ingenting är omöjligt! Det kommer nog bilder på den också när den är färdigomklädd, men kanske inte de närmaste dagarna... 
Jag är faktiskt riktigt nöjd med våra inköp, nu fattas det bara en snygg lampa över bordet också.

1 augusti 2012

En katt till min samling


I förra veckan gjorde jag ett Traderaköp som jag kom på att jag inte visat ännu. Min glada Tore Borgkatt fick sällskap av en liggande dito.  Om den vilsamt ligger och tvättar sin päls eller bara är allmänt uppkäftig och gör en ful grimas vet jag inte, men söt är den iallafall.






Igår gjorde jag nog mitt hittills dyraste begagnatköp på en och samma gång. vi var på Nostalgiladan förra veckan och då lovade de att lägga undan ett teakbord som de skulle få in de närmsta dagarna. Nu hade de fått in det och vi åkte för att titta på det. Men vi fick inte bara bordet med oss hem...
Vad får ni se om ett par dagar när jag fått iordning på allting. Men om ni ser på bilderna så kanske ni kan gissa!